Στο έργο του The Use of Knowledge in Society (1945), ο Χάγιεκ υποστηρίζει πως ο μηχανισμός των τιμών εξυπηρετεί τη διανομή και τον συγχρονισμό της γνώσης που βρίσκεται κατακερματισμένη σε τοπικό και ατομικό επίπεδο
Βιβλία
"Ο δρόμος προς τη δουλεία" παραμένει ένα από τα κλασικά βιβλία της σκέψης του 20ού αιώνα.
Το βιβλίο αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της οικονομικής σκέψης.
"Το κράτος πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην εκτέλεση δημόσιων έργων. Ασχέτως τελικού αποτελέσματος, ένα είναι βέβαιο: το χρήμα θα κυκλοφορήσει κι η οικονομία θα κινηθεί!"
Ο Νόμος, το πιο διάσημο έργο του πολιτικού στοχαστή και οικονομολόγου Φρεντερίκ Μπαστιά, αποτελεί εδώ και δύο σχεδόν αιώνες θεμελιώδες κείμενο της φιλελεύθερης σκέψης.
Γνώρισα ανθρώπους που ντρέπονταν να πουν ότι αγχώνονται.
«Υπάρχει κάτι που το θεωρώ βασικό και στον παρόντα καιρό. Δεν πρέπει να μικροποιούμε τους ανθρώπους που έζησαν στο παρελθόν και που δημιούργησαν το δικό μας παρόν (με ό,τι καλό ή κακό).
Η θλιβερή πορεία της Ευρώπης προς την καμπαλιστική θρησκεία.
Η μακαρία μανία του να φέρει πίσω την Κωνσταντινούπολη στην αγκαλιά του Ελληνισμού μετά την άλωση του 1204 έγινε άμεσα αντιληπτή από τους απλούς ανθρώπους.
Το ολοκληρωτικό καθεστώς του Μεγάλου Αδελφού, παρακολουθώντας συνεχώς τους πάντες και τα πάντα μέσα από αμέτρητες διαδραστικές τηλεοθόνες, ασκεί τον απόλυτο έλεγχο στις πράξεις και τις συνειδήσεις.
"Πόλεμοι και ξανά πόλεμοι! Τι στο καλό θα βγάλει η μαγκούφα η εποχή μας και κοιλοπονάει τόσο άγρια;"
"Το Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου" είναι το πιο φωτεινό και το πιο αισιόδοξο διήγημα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι.